Valpkurs

Igår var vi på valpkurs med Bosse-bus. Det är http://www.hundforum.se som håller i den och instruktören Lotta Petersen verkar vara superbra! Vi var en liten grupp, bara 6 hundar (tror jag, det känns som jag missat nån.. :S)
Fick lära oss grunderna till sitt, ligg, lite stanna kvar och prova inkallning. Kontakt var något vi skulle lägga stor vikt vid med. Bosse har ju tränat lite av allt det där redan, men det blev betydligt svårare att lyda matte när det fanns massa busiga valpar att titta på.
Men vi hade rätt bra kontakt ändå, så det gick rätt bra. Till nästa gång ska vi ha övat på alla dessa moment och till tredje gången (tror jag det var) ska vi ha en liten raspresentation av våra hundar.

I kursen ingår även en dag då vi tränar spår. Ska bli superkul!

Men FY FAN vad kallt det var! Vi befann oss på en stor grusplan vid himmelstalund, och det blåste rätt ordentligt. Till nästa gång blir det att ta med sig vantar och halsduk.. och nåt litet täcke till Bosse (om vi får tag på ett så litet.. någon vinthundsmänniska här som kan rekomendera något som passar en liten fis som honom ? ;)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0